Avoin kirje tamperelaisille kokoomuslaisille

05.10.2021

 

Hyvä kokoomuslainen,                                                             

 

Olen Rantasen Ipe, 51-vuotias tamperelainen rehtori, ehdolla Kokoomuksen Tampereen aluejärjestön puheenjohtajaksi.

Olen kolmannen kauden varavaltuutettu ja valtuustoryhmän jäsen. Näiden vuosien aikana olen saanut nähdä kunnallispolitiikan kenttää monipuolisesti, toimien jossakin roolissa lähes jokaisessa kaupungin lautakunnassa. Tällä hetkellä olen elinvoima- ja osaamislautakunnan jäsen ja sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsen. Kykenen toimimaan sujuvasti myös puoluerajat ylittävässä yhteistyössä.

Paikallisyhdistysten toiminta on minulle tuttua. Pyynikin kokoomuksen puheenjohtajana olen toiminut vuodesta 2018 lähtien ja sitä ennen yhdistyksen hallituksessa. Kuuluin aluejärjestön hallitukseen ja työvaliokuntaan vuosina 2018-20. Kokoomuksen Pirkanmaan piiriltä olen saanut tunnustusta työstäni tulemalla valituksi vuoden järjestöjyräksi vuonna 2018.

Ennen tämän kesän kuntavaaleja toimin puheenjohtajana vaaliohjelmamme sivistyksen ja kulttuurin työryhmässä. Sain olla mukana kommentoimassa ja vaikuttamassa myös Anna-Kaisa Ikosen pormestariohjelmaan etenkin näihin asioihin liittyvien kirjausten osalta.

Tunnen siten kentän, jolla toimitaan ja osaan toimia niissä rajapinnoissa, joissa aluejärjestön puheenjohtaja toimii. Vahvuuteni on nimenomaan yhteistyökyky. Toisaalta olen nähnyt toiminnassamme myös kehittämiskohteita ja tehostamisen mahdollisuuksia. Maakuntauudistus ei ainakaan pienennä aluejärjestön keskeistä roolia kokoomuslaisen politiikan edistämisessä, kehittämisessä ja toteuttamisessa Tampereella.

Osaan myös kuunnella ja mielelläni niin teen. Siinä oppii yleensä itsekin.

Teen siis päivätyötä sivistyspuolella. Takana on myös 36 vuotta koripallovalmentajana ja huomattavasti pidempään eri lajien katsomoissa ja erilaisissa taustatehtävissä. Urheilu on siten niin ikään tuttu ja rakas asia. Kulttuuri kaikin tavoin myös, nautin käydä teatterissa ja keikoilla. Soitan autotallibändissä. Olen saanut kirjoittaa muutaman tietokirjan ja toimia YLE Urheilun asiantuntijana vuodesta 2013. Tampere on tekemisen kaupunki ja tehdä olen itsekin saanut yhtä ja toista. Siitä olen kiitollinen. Nyt tehdään politiikkaa.

Mitä omiin poliittisiin näkemyksiini tulee, ne eivät mielestäni voi olla keskiössä puheenjohtajaksi pyrkiessäni. Kyllä, olen talousoikeistolainen, kaupunkikehitysihminen ja toisaalta kenties joissakin asioissa joitakin muita puolueemme jäseniä sinivihreämpi tai arvoliberaalimpi, mutta:

1)      Kokoomuksen poliittiset linjaukset muotoillaan joka tapauksessa yhdessä. Politiikka on joukkuelaji. Johdetaan tiedolla ja hyödynnetään kaikki meiltä löytyvä asiantuntemus.

2)     Joukkueen ja organisaation rakentamisessa uskon diversiteetin voimaan. Parhaat joukkueet koostuvat erilaisista, toisiaan täydentävistä persoonista.

3)     Meidän ei muutenkaan tule puolueena keskittyä liiaksi asioihin, jotka meitä erottavat. Muut tekevät sitä puolestamme tarpeeksi. On paljon enemmän asioita, jotka meitä kokoomuslaisia yhdistävät.

4)    Yleispuolue kokoomuksen ei mielestäni tule lähteä tekemään identiteettipolitiikkaa, vaan ottaa asiat asioina.

Olen mielihyvin käytettävissä vierailijaksi yhdistyksenne kokouksiin tai tapahtumiin joko livenä tai Teams-yhteyden välityksellä. Vastaan mahdollisiin kysymyksiin tai annan tarvittavia lisätietoja puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystiedot alla.

Kokoomus on minulle tärkeä yhteisö ja Tampere rakkaista rakkain kotikaupunki. Kokoomuksen Tampereen aluejärjestön puheenjohtajuus antaisi mitä parhaimman mahdollisuuden työskennellä yhtaikaa molempien hyväksi. Sillä kuten puolueen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen Facebook-sivultani Luottamushenkilö Ilpo Rantanen löytyvällä videolla toteaa: ”Kokoomus on parasta elinvoimaisen kaupungin tulevaisuudelle.”

Toivon tukeanne, jotta voisin puheenjohtajan ominaisuudessa edesauttaa tämän viestin saattamista yhä useamman tamperelaisen tietoisuuteen.

 

 

                                                                                  Yhteistyöterveisin,

 

                                                                                  Ilpo Rantanen

                                                                                  0500730831

                                                                                  iperantanen@gmail.com

                                                                                  www.iperantanen.fi

 

03.03.2022Ihmiselämään riittää kun selviydytään
18.01.2022Arvostusta sinulle, aluevaaliehdokas
11.01.2022Aluevaaleissa todellakin kannattaa äänestää
30.12.2021Vuosikatsaus MMXXI
23.12.2021Luottamushenkilö-Ipen vuosi 2021
28.11.2021Marjo Pennonen: Parempaa saatte hakea (Kirjokansi 2021)
26.11.2021Kiitos, Hakametsä
20.10.2021HBA on pelaajakehitykselle lisäarvo - ei synonyymi. Onhan?
05.10.2021Avoin kirje tamperelaisille kokoomuslaisille
18.08.2021Sinun urheilusuorituksesi ei ole sinä

Siirry arkistoon »